Közigazgatási határ

Közszolgáltatói tevékenységünk a települési folyékony hulladék (kommunális szennyvíz) ingatlantulajdonosoktól való begyűjtésére, szállítására és elhelyezésére terjed ki.
A lakossági, valamint a vállalati szennyvíz begyűjtését Székesfehérvár közigazgatási területén belül kizárólagosan az Ózon Kft. végzi Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötött megállapodás értelmében. 

  • Harkály utca
  • Orsovai utca
  • 63-as út - Belsőbáránd
  • Börgönd
  • Kisfalud
  • Csala

Közszolgáltatás

Vállalatunk a közszolgáltatatói feladatok ellátásához szükséges katasztrófavédelmi hatósági nyilvántartásba vétellel rendelkezik. A vonatkozó közegészségügyi követelményekről szóló rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelő gépjárművekkel végezzük tevékenységünket. Az 5 és 10 m3-es gépjárműveinkkel összegyűjtött szennyvíz minden esetben a Fejérvíz Zrt. által kiadott és elfogadott 4,8 m3 mennyiségre szóló hivatalos ürítő hegyen kerül leadásra a város szennyvíztelepén.

Székesfehérvár

Székesfehérvár hazánk történelmi fővárosa. Közel 500 esztendőn át koronázták és temették itt az uralkodókat. Az alkotmányosság bölcsője is a város, hiszen 1222-ben itt adták ki az Aranybullát, valamint Szent István által elrendelten minden esztendőben kötelessége volt a királynak törvénylátó napokat tartani a városban.

Számunka az egykori koronázóváros jelene és jövője is kiemelten fontos, így büszkék vagyunk arra, hogy tevékenységünkkel hozzájárulhatunk a településtisztaság fenntartásához, környezetünk védelméhez és épségének megóvásához.

Székesfehérvár ma magyar és közép-európai viszonylatban is az egyik legjelentősebb gazdasági központ.

Közszolgáltatói információk

A szennyvízszállítással kapcsolatosan az alábbi dokumentációk adnak részletes tájékoztatást.

Alkalmazott jogszabályok gyűjteménye

A tevékenységgel kapcsolatos általános jogi tájékoztató.

Fogyasztóvédelmi szervek

A szolgáltatással kapcsolatos panaszkezelés módja, lehetősége.

Általános tájékoztató

A közszolgáltatás végzéséről szóló egyszerűsített anyag.

Ügyfélszolgálat és panaszkezelés

Személyes és telefonos ügyfélfogadásra és panaszkezelésre vonatkozó tájékoztató.

Szolgáltatási szerződés minta

A szennyvíz szállításhoz szükséges általános mintaszerződés.

Díjképzés általános szabályai

Közszolgáltatói díj meghatározásának jogszabályi háttere.

Szennyvízbegyűjtési díj

Az önkormányzati rendeletben meghatározott díjtételek felsorolása.

Számla magyarázat

A szennvíz begyűjtési díj számla elemeinek értelmezése.

Gyakori kérdések

Cégünk a közszolgáltatásra vonatkozó megrendeléseket a mindenkori nyitvatartási időben személyesen az ügyfélszolgálati irodában fogadja. Illetve lehetőség van továbbá e-mail-ben és telefonon történő megrendelésre is.
Jogszabályi kötelezettségünk alapján a megrendelés feldolgozásától számított 36 órán belül rendelkezésükre állunk munkanapokon 7-14 óráig. Telefonon történő előzetes egyeztetés alapján lehetőség van konkrét időpont kérésére is.
Az egyszeri szippantás (4,8 m3) ára magánszemélyek számára 9 948 forint, gazdálkodó szervezetek számára 21 336 forint.
Lakossági megrendelés esetén csak készpénzben a munka elvégzését követően, míg gazdálkodó szervezetek esetén készpénzben, illetve díjbekérő ellenében előreutalással lehet fizetni. Bankkártyás fizetésre egyelőre nincs lehetőség!
Fontos biztosítani a műtárgy könnyű megközelíthetőségét és hozzáférhetőségét. Továbbá szükséges tudnunk a távolságot a műtárgy és a gépkocsi megállóhely között.
A szolgáltatás kizárólag a lakossági és vállalati szennyvízgyűjtő tartályok, aknák, műtárgyak ürítésére terjed ki.

Hívjon minket

+36 22 315 307

Hívás