A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

Kedvezményezett neve: „ÓZON” KÖRNYEZETVÉDELMI SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
Projekt címe: Új technológiai eljárás kísérleti bevezetése az ÓZON Kft.-nél
Szerződött támogatás mértéke: 14.999.554 Ft
Támogatás mértéke: 30,8 %
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01425
Projekt befejezésének dátuma: 2018.11.14.

Projekt leírása: 

A beruházás az „ÓZON” Kft. Központi telephelyén (8000 Székesfehérvár, Kamilla u. 11., hrsz: 14400/29) valósult meg.

A fejlesztés során egy kísérleti fázist követően új technológia kerül telepítésre az Ózon Kft - nél. A projekt legfontosabb eredménye egy Magyarországon nem szokványos eljárással, elektrolízis elvén működő eljárással való folyékony, olajos, veszélyes hulladékkezelés, hasznosítás kerülhet bevezetésre.

A fejlesztés első lépése a kísérleti berendezés tervezése és beüzemelése valósult meg, mely alapja lesz egy nagy volumenű fejlesztéssel.

A fejlesztés eredményeként alacsony költségen, új technológiával válik kezelhetővé a termelő üzemek megmunkálási emulziója és egyéb ipari tevékenységből keletkező olajos vizek.

A beruházással a vállalat a hulladékkezelési kapacitásait tudja növelni, és még hatékonyabban tudja partnereit kiszolgálni.
TÁJÉKOZTATÓ az „ÓZON” KFT. ITM által támogatott projektjéről


Az „ÓZON” Kft. az FM-FPR/2018-01. azonosítószámú 2018. évi Fejlesztési pályázaton benyújtott pályázatának részletei:

 Projekt címe: Termékdíjköteles termékekből keletkezett hulladékok begyűjtését és előkezelését megvalósító fejlesztés az „Ózon” Környezetvédelmi Szolgáltató Kft-nél
 Elnyert támogatási összeg: 33.642.642,- Ft
 Támogatási intenzitás: 70 %
 Rövid leírás: A projekt részeként a vállalat a hasznosítható hulladékok gyűjtéséhez szükséges konténereket szerzett be különböző méretben és kivitelben. Továbbá beszerzésre került egy fémhordó préselő berendezés, egy papír és fólia bálázásra használható kétkamrás bálázógép, és egy fa, műanyag aprítására felhasználható darálógép. És a telephely fejlesztés részeként megvalósult egy tárolóhelyként funkcionáló 751 m2 alapterületű betonozott terület.

WWW.SZELEKTIVINFO.HU

„A projekt az Itm támogatásával valósult meg.”