A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

Kedvezményezett neve: „ÓZON” KÖRNYEZETVÉDELMI SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
Projekt címe: Új technológiai eljárás kísérleti bevezetése az ÓZON Kft.-nél
Szerződött támogatás mértéke: 14.999.554 Ft
Támogatás mértéke: 30,8 %
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01425
Projekt befejezésének dátuma: 2018.11.14.

Projekt leírása: 

A beruházás az „ÓZON” Kft. Központi telephelyén (8000 Székesfehérvár, Kamilla u. 11., hrsz: 14400/29) valósult meg.

A fejlesztés során egy kísérleti fázist követően új technológia kerül telepítésre az Ózon Kft - nél. A projekt legfontosabb eredménye egy Magyarországon nem szokványos eljárással, elektrolízis elvén működő eljárással való folyékony, olajos, veszélyes hulladékkezelés, hasznosítás kerülhet bevezetésre.

A fejlesztés első lépése a kísérleti berendezés tervezése és beüzemelése valósult meg, mely alapja lesz egy nagy volumenű fejlesztéssel.

A fejlesztés eredményeként alacsony költségen, új technológiával válik kezelhetővé a termelő üzemek megmunkálási emulziója és egyéb ipari tevékenységből keletkező olajos vizek.

A beruházással a vállalat a hulladékkezelési kapacitásait tudja növelni, és még hatékonyabban tudja partnereit kiszolgálni.
TÁJÉKOZTATÓ az „ÓZON” KFT. ITM által támogatott projektjéről


Az „ÓZON” Kft. az FM-FPR/2018-01. azonosítószámú 2018. évi Fejlesztési pályázaton benyújtott pályázatának részletei:

 Projekt címe: Termékdíjköteles termékekből keletkezett hulladékok begyűjtését és előkezelését megvalósító fejlesztés az „Ózon” Környezetvédelmi Szolgáltató Kft-nél
 Elnyert támogatási összeg: 33.642.642,- Ft
 Támogatási intenzitás: 70 %
 Rövid leírás: A projekt részeként a vállalat a hasznosítható hulladékok gyűjtéséhez szükséges konténereket szerzett be különböző méretben és kivitelben. Továbbá beszerzésre került egy fémhordó préselő berendezés, egy papír és fólia bálázásra használható kétkamrás bálázógép, és egy fa, műanyag aprítására felhasználható darálógép. És a telephely fejlesztés részeként megvalósult egy tárolóhelyként funkcionáló 751 m2 alapterületű betonozott terület.

WWW.SZELEKTIVINFO.HU

„A projekt az Itm támogatásával valósult meg.”
IT-2020-2020 (IFKA/453-6/2020)

Az „Ózon” Környezetvédelmi Szolgáltató Kft az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási program keretében 103.299.076 Ft összegű támogatást nyert el.

Az „Ózon” Környezetvédelmi Szolgáltató Kft az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási programkeretében 2020.04.21 – én „ Technológiai fejlesztést megvalósító kapacitásbővítő beruházás az Ózon Kft telephelyén” címmel. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a pályázatot elbírálta és a megvalósításhoz 103 mFt támogatást hagyott jóvá. A pályázat keretében új, Magyarországon eddig nem alkalmazott folyékony, olajos veszélyes hulladékkezelési technológia került beszerzésre és telepítésre, valamint egy új 751 nm – es hulladékkezelő csarnok épült fel és beszerzésre kerültek laboreszközök, mérőeszközök. A projekt sikeresen befejeződött.
Zöld Nemzeti Bajnok Pályázat 2022

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett felhívás alapján a "Ózon" Környezetvédelmi Szolgáltató Kft, támogatási kérelmet nyújtott be a GINOP_PLUSZ-1.3.1-21-2021-00015 azonosító számmal, „Technológiai fejlesztés az "Ózon" Kft telephelyén” címmel, melyet a Támogató támogatásra alkalmasnak minősítette. Az Ózon Kft. által megvalósítandó projekt egy összetett és egyben egyedire tervezett olajos hulladék és fáradtolaj szennyeződés tisztító, ártalmatlanító technológiai berendezés és a hozzá kapcsolódó tartálypark telepítéséből és üzemeltetéséből, valamint a technológiai folyamat energiaellátását biztosító, megújuló energiát termelő napelemes rendszer telepítéséből tevődik össze. A fejlesztés az Ózon Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. Központi telephelyén valósult meg Székesfehérváron, az Alba Ipari Zónában (8000 Székesfehérvár, Kamilla u. 13., hrsz.: 14400/43). A projekt működéséhez szükséges energia ellátását, a megvalósítási helyszínen található üzemcsarnok tetejére elhelyezett 49,8 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer biztosítja. A projekt megvalósításának kezdete 2022.02.17, a projekt fizikai befejezésének tényleges dátuma 2023.11.30. volt. A projekt tervezett összes költsége 163 millió forint, a megvalósításhoz – 65 191 630 Ft összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatás került megítélésre. A fejlesztés keretében az összes tervezett eszköz, berendezés beszerzésre, telepítésre és üzembe helyezésre került, az előírt műszaki tartalommal.